Nyhetsarkiv


 


 

Vestfold Harehundklubbs medlemsmøte 30 april 2019

 

Det tradisjonsrike vår møtet for medlemmer i Vestfold harehundklubb ble avholdt 30 april på Furulund Kro i Stokke. Klubbens leder Harald Frøysnes kunne ønske et 30 talls medlemmer velkommen.
Agenda for møte var blant annet informasjon om saker fra sist helgs RS møte i forbundet hvor leder Harald Frøysnes og nestleder Anne Marit Olsen deltok. Videre så var det premieutdeling fra klubbens ÅP, RR, årets hunder, nye championer samt samt en påskjønnelse til alle dommere som har utført en dommergjerning for klubben denne sesongen. Også nytt av året er at det for klubbmesterskap har blitt satt opp vandrepokal for småhund og støver. Og opp i alt dette skulle et nydelig karbonadesmørbrød fortæres.

 

 

En god samling med jakthundfolk luter ører når leder hever sin røst.

 

 

Klubben har fått 4 nye championer denne sesongen. Disse er Beagle Tyribergets Jacko til Reidar Bergene som kan titulere seg som Norsk jakt og utstillings champion. Finskstøver Oe Embla til Olav Edvardsen som ble N, Jch og Finskstøver Mina til Gaute Jerpen fikk sitt jaktchampionat og Finskstøver RG Frida til Andreas Lie fikk sitt championat på tampen av sesongen. Gratulerer alle sammen.

 

 

Olav Edvardsen gratulereres for både championat og for årets støver i klubben med Oe Embla

 

 Vår nyvalgte kasserer, Ingunn Tveitan fikk premie for årets småhund med Langedals Gemini.
 

 


 

Per Ivar Ormestad tok først napp i klubbens vandrepokal med Tatra.
Ole Th Nordby tok første napp i pokalen for småhund med drever  drever
Akko-af-Aerko,  men var ikke tilstede på møte.

 

 

Klubben ville påskjønne dommere som gjør en innsats for klubben gjennom sin dommergjerning. Så under møtet fikk dommere et krus med flott motiv av en hare og klubbens logo. For den dommer som hadde flest hunder på sin samvittighet denne sesongen så ventet det en flott dommerkniv med gravering. Og i år så tilfalt dommerkniven Reidar Bakkane som stort sett aldri sier nei til dømming. Styret takker for hans samarbeid og velvilje og leder kunne dele ut dommerkniven til stor jubel.

 Et velkjent smil fra en erfaren og god dommer.

 

Styret takker for fremmøte og ønsker alle en god sommer.

 

 

 

 

 


 

 

Vestfold Harehundklubbs julemøte 2018

 


Samlet til bords og leder ønsker velkommen før en nydelig juletallerken blir servert

 

 

Klubbens årlige julemøte med julemiddag ble avholdt 28 november på Furulund kro i Stokke. Leder kunne ønske 25 medlemmer velkommen til møte og gikk fort igjennom agendaen for kvelden. Utenom det sosiale og julemiddag så var det også premieutdeling for klubbmesterskap og småhundprøven som klubben arrangerte litt tidligere i november. Videre så var det litt informasjon om kommende aktiviteter og presentasjon av klubbens nyutdannet dommere. 

 

Høydepunktet for julemøte var premieutdeling fra klubbmesterskap for støver og småhund samt småhundprøven 2018. Når det gleder småhund så var det beklageligvis kun 3 hunder som deltok, men en mester skal kåres uansett.

 


Klubbmester i småhundklassen og også prøvevinner av Småhundprøven ble Ole Th Nordby med drever Akko-af-Aerko
 

 


Nr 2 i klubbmesterskapet for småhund og nr 4 i SP prøven ble Reidar Bergene med beaglen Tyribergets Jacko. Denne hunden ble forøveri N,jch under prøven

 

For støvere sin del så var det overraskende stor oppslutning og det var god kvalitet på startfeltet. Men det skal jages og forhold skal være tilstede. Totalt sett så var det nok ikke de helt optimale forhold denne og mange hunder hadde problemer fra første stund. Mange fikk ikke ut og flere slet når tap kom. Men en verdig vinner ble utpekt til slutt.

 


Klubbmester for støver 2018 ble Per Ivar Ormestad med Finskstøver Tatra.
 

 


Nr 2 ble Roger Johansen med dunker Dd Hera og nr 3 ble Helge Røsholt med Hamiltonstøver HR Raita
 

 


Nr 4 ble Magne Aasrum med dunker MT Stella og nr 5 ble Gunnar Johansen med dunker BS Ylva

 

Hele resultatlisten kan du lese HER

Hele premielisten fra småhundprøven kan du se HER

 

Styret sender en stor takk til alle som gjorde en innsats under den hektiske uken og helg med småhundprøve og klubbmesterskap.

Møte ble avsluttet kl 2100.

 

 

 


 

Vestfold Harehundklubbs dommersamling 2018

 

VHK arrangerte den årlige dommersamlingen 25-26 august. 13 dommere og 4 dommerelever hadde meldt seg på til disse to dager. Samlingen ble som de siste årene holdt på Stulen i de dype skoger ovenfor Hof.  Dette er et sted hvor både dommere og hunder er i sitt rette element og ikke minst, det er bra med hare i terrenget rundt. Og værguden var med oss disse to dager selv om føret for å jage hare ikke var av de beste. 


Samlingen startet midt på dagen lørdag og det er jo lett å tenke seg hva tema i samtalene var. Noen hadde vært ute å testet hundene sine dagene før samlingen og det var både gode og dårlige loser å høre om. Og naturlig at det ble mye snakk om det som har vært og det som skal komme i en ny jaktprøvesesong. Hunder har falt fra og nye stjerner var blitt født og noen benyttet seg av muligheten til å vise frem de nye vidundrene.

 

 

Grillen ble fyrt opp litt ut på kvelden og grillmester Harald Frøysnes danderte noen aldeles nydelige biff stykker på grillen. I påvente av at disse stykker skulle bli ferdig så var det anledning til å trykke noen ventepølser med tilbehør i gapet. Og en stor kasse med is ble satt frem fylt med kalde forfriskninger så har var det ikke mangler på noen ting.

 

  
Middagen er servert og det var ikke noe annet å høre enn at dette var j***** godt altså. Takk for maten

 

 

Etter middagen var fordøyd og rester fra matgildet var ryddet opp, så var det klart for mer sosialt. Diverse god saker ble satt frem og folk satt seg til rette både ute og inne. Latteren satt løst og mange skrøner gjorde så lattermuskler fikk kjørt seg.

 

Her var det kos både inne og ute. Noen syntes det ble litt kjørlig og trakk inn, men andre var ute og nøyt den deilige augustkvelden.
 


Månen var fin og ut på natten så gjorde skyer så det ble trollsk fin stemning over storskogen.

 


Disse 3 valper hadde det som plommen i egget. De lekte hele tiden
bare avbrutt av litt hvile. 2 x Finskstøver og en Norsk dunker med en
aning Finskstøver på morssiden

 

 

Søndag morgen og reveljen gikk kl 0430 fremført av Bjarne Foss. Han hadde påtatt seg kaffekokeriet og vekking. Det var en del trøtte tryner som dukket opp fra kriker og kroker og ikke minst fra bobiler som enkelte hadde med seg. Etter frokost var det tid for å slippe hund. Den opprinnelige hunden vi skulle bruke, en god dunker tispe hadde skadet seg få dager før samlingen og måtte melde avbud. Derfor ble den godt erfaren Finskstøver tispe Tatra til Ormestad satt inn som erstatter. Hun hadde forøveri luftet en av harene rundt Stulen på fredag kveld. Da klubben i år driver med nyutdanning av 4 nye dommere, så var dette en utmerket anledning for disse elever å ta elevarbeide denne søndagen.

Leder Leif S Andersen og Reidar Bakkane tok med seg to dommerelever hver og trakk litt unna resten av forsamlingen for å ha litt ro under bedømmelsen. Skogsprotokoller ble tatt frem, hunden ble sluppet og alle var klare. Det er jo alltid spennende når man slipper så tidlig i sesongen. Hunder ute av form, det er tørt og det er mye små hare. Men kun 10 minutter etter slipp kunne vi notere at hunden var i fot og da var det bare å spisse ørene og vente på uttak. Og uttak kom, kanskje til størst begeistring for dommerelever som var raskt opp med klokke, blyant og skogsprotokoll. I losens gang så forsto vi at dette ikke var noe enkel oppgave for hunden og alle var enig om at dette måtte være en liten hare. Men for dommerelever så var dette fin trening og de måtte kikke mye på klokke og få med seg når det var noterbare tap og ikke. Men på de litt i underkant to timer hunden holdt på så hadde vi fått streket 50 minutter los og hadde mer enn nok grunnlag for å bedømme alle punkter. Morgensolen tok skikkelig tak og det ble etter vært veldig varmt. Vi valgte derfor å avbryte og dommerelever med dommere kunne ta tak i papirarbeid og diskutere litt rundt dette med egenskaps bedømmelse. Leif og Reidar kunne konstantere at dommerelevene var godt samkjørte når det gjelder de de har hørt og sett og poengsette dette. Elevkortene ble underskrevet og alle var fornøyd med disse morgentimene hvor vi hadde tross alt fått en los i lia rundt Stulen.

 

Takk til alle dommere som deltok og takk til arrangement komiteen som stelte i stand alt sammen.


Lykke til med bedømmelse denne sesongen og ikke minst, lykke til med ferdigstilling av dommerutdannelsen for elevene

 

 

  

 

VHK medlemsmøte 30 november 2017

 

   
Vestfold Harehundklubbs medlemsmøte med julemiddag på Vindfjelltunet Gjestegård lokket frem et 40 talls harejegere denne kvelden. Leder åpnet med litt informasjon om det som har vært og det som skal komme. Anne Marit kom med litt referat fra NM småhund før forsamlingen flyttet seg inn til bords. Her be det servert tradisjonsrik jule buffé med alt som hører med. Det var hyggelig stemning og praten gikk om hunder, prøver, dømming og alt som har med harehund og jakt å gjøre. Mette og gode så reiste gjestene hjem ved 22 tiden. 

 


NM støver 2018 resultater kan du se HER    (postet 18.112018)
 

NM småhund 2018 resultater kan du se HER    (postet 07.11.2018)
 

DM 2018 resultater kan du se HER    (postet 03.112018)
 

Dommersamling 2018 kan du se HER    (postet 27.08.2018)
 

Jaktprøver og spor prøver for sesongen HER   (postet 25.08.2018)

 

Referat fra årsmøte 22.02.2018 finner du HER    (postet 17.0818)

 

Resultater fra ordinær blodsporprøve HER   (postet 09.07.18)

 

Resultater fra NM småhund 2017 kan du se HER  (postet 25.11.17)
 

Resultater fra NM støver 2017 kan du lese HER  (postet 25.11.17)


Resultater fra DM distrikt 5 2017 kan du se HER  (postet 08.11.17)
 

Resultater fra klubbens ÅP prøver kan du se  HER (postet 05.11.17)

Deltagerlisten til NM småhund klar Se den  HER (postet 01.11.17)

Resultater fra høstutstillingen kan du se HER (postet 17.08.17)

Resultater fra ordinær sporprøve 2017 kan du se HER (postet 04.07.17)

Bilder og resultater fra vårutstillingen kan du se HER  (postet 06.06.17)
 

Det ble 4 nye championer i Vestfold sesongen 2016/2017. Hvem disse er kan du se HER (postet 24.04.17)

Årets hunder i Vestfold fikk sin utmerkelse under medlemsmøte. Hvem det ble kan du se HER (postet 23.04.17)

 

 


 

 

Årsmøte VHK

 

31 medlemmer møtte på årsmøte onsdag 15.februar

Etter mange år som leder takket Anne Marit Olsen for seg og overlot vervet til Leif Steinar Andersen.

Det nye styret består nå av. Leder Leif Steinar Andersen, nestleder Per Ivar Ormestad, sekretær Odd Brathaug, kasserer Harald Frøysnes, styremedlemmer Per Morten Abrahamsen, Benjamin Abrahamsen og Mats Erik Pettersen.
Vara medlem. er Terje Abrahamsen og Anne Marit Olsen.

Referater finner du HER